Šalát z rukoly

Suroviny:

  • 150g čerstvej rukoly
  • 100g fety alebo ovčieho syra
  • 10ks sušených paradajok, pokrájaných na rezance
  • sezamové semienka na posypanie

Dresing:

  • 1/4 hrnčeka olivového oleja
  • 1 čajová lyžička horčice
  • šťava z 1/2 citróna
  • korenie podľa chuti – rozmarín, bazalka, tymián, oregano
  • 2-3 strúčiky rozpučeného cesnaku

Postup:

Rukolu prepláchneme a dáme do misy, pridáme pokrájané paradajky a syr. Vo vedľajšej miske si pripravíme dresing, všetky suroviny riadne zmiešame a vylejeme na pripravený šalát. Pri podávaní posypeme sezamom.

Zdravotné okienko
Rukola má vysoký obsah vitamínu C, ktorý je dôležitý pri krvácajúcich ďasnách a napomáha telu v boji s infekciami. Jemne horká chuť naznačuje, že obsahuje veľa antioxidantov, ktoré zvyšujú odolnosť tela voči rôznym poškodeniam. Všetky horké potraviny zároveň napomáhajú tráveniu.