Domáci kokosový jogurt

Suroviny:

  • 1 plechovka kokosového krému
  • 1 polievková lyžica probiotickej kultúry
  • 1/2 čajovej lyžičky agar agar
  • 1 čajová lyžička medu (alebo iného prírodného sladidla)

Postup:

Suroviny dobre premiešajte a nechajte stáť pri izbovej teplote 24hod. Môžete podávať s ovocím a mätovými lístkami. Vynikajúce! Med slúži ako potrava pre baktérie a netreba sa báť, že by bol jogurt sladký.

Ja som ako probiotickú kultúru použila obsah kapsuliek s probiotikami.
Tým, ktorým neprekážajú mliečne produkty, môžu použiť na štartovanie “jogurtovacieho” procesu aj kvalitný jogurt (1 polievková lyžica)

Zdravotné okienko
Kokosové mlieko je výborným zdrojom vitamínov, minerálov a kyseliny laurovej, ktorá sa nachádza aj v materskom mlieku. Väčšina ľudí sa však na kokosové produkty pozerá veľmi opatrne kvôli vysokému obsahu nasýtených kyselín, ktoré spravidla spôsobujú zvýšený cholesterol. Kokosový olej a mlieko sa denne objavujú na jedálnom lístku v ázijských krajinách, kde je výskyt vysokého cholesterolu minimálny, a tak treba hľadať nepriateľov v iných potravinách.